Doctor Who’s TARDIS Exists in Google Maps (and Yes, You Can Explore It)

Doctor where?

  • Share
  • Read Later
Google Maps

The Doctor is apparently visiting Earth again, and this time he’s left his TARDIS — that’s Time and Relative Dimension in Space, nerds — parked outside Earl’s Court in London. Don’t believe me? See for yourself.

In case you’re unacquainted with the two-hearted, god-like alien who looks like an ordinary human and in recent years has a penchant for tweed jackets, bow ties and suspenders, he travels through space and time in a sentient bio-ship that looks like a 1960s-era London police box: deep blue phone booth-like kiosks the British police used to communicate before the advent of two-way radios and mobile phones.

Here’s the thing: It’s bigger on the inside. That’s what everyone says, anyway. And you can poke around inside all that embiggened otherworldliness by clicking here or just dropping “Earl’s Court” into Google Maps, then bringing up the Street View and clicking the double chevrons on the street outside the TARDIS (if you’re having trouble getting that to work, you can alternatively sample the “imagery” bar below Street View and select the picture of the TARDIS’s interior). Whoever did the panoramic for Google Maps apparently had a key.

Alas, the panoramic only lets you probe so far: no peeking down the TARDIS’ labyrinthine byways into its libraries, art galleries, greenhouses,  swimming pools, closets or the room harboring the Eye of Harmony: an exploding star in the process of collapsing into a black hole (because duh, of course a black hole star fits inside a police box — the interior’s infinite!).

Doctor Who: Google Maps ‘Easter egg’ shows TARDIS interior of Earl’s Court police box [Mirror Online]

3 comments
sammevk
sammevk

Technically it's not the TARDIS. It's a memorial-type thing for the actual police boxes. Trust me, I lived almost right next to it for quite a while. It just so happens that the mechanism that allows the TARDIS to change its appearance to adapt to its environment has been broken for some time and that's the look it got stuck with.